Rendezvények

V. Mecseki Láthatatlanok Nyomában 2013

V. Mecseki Láthatatlanok Nyomában - 2013

1956-os történelmi emléktúra

Információk az 56/28/14/7 túrákról

Információk a 2x50 túráról

  • 2013.10.26-27.

Margit-vonal túra 2012 - Mesztegnyő

Katonai veterános hétvége a Belső - Somogyi II. Világháborús
hadszínterek helyszínein.
Részletes programért kattints ide.

  • 2012.07.27-29.

Mecseki Láthatatlanok Nyomában - 2012

Az egyesület tevékenyen részt vesz az '56-os történelmi emléktúra lebonyolításában. Főként a túristák szállítását oldjuk meg korabeli, katonai járművekkel, illetve segédkezünk az élelmezés megoldásában. Részletes program a későbbiekben.

  • 2012.10.27-28.

VI. Mecseki Történelmi Napok - 2012 - Komló, Zobákpuszta

Az idei évben egy nézőktől mentes, főleg a vasárnapi napra tervetett túrára várjuk a katonai veterán jármű tulajdonosokat. A részletes program, és a túra útvonal, a részvétel feltételei a későbbiekben lesznek elérhetők.

  • 2012.10.27-28.

Mecseki Tavasz - X. veteránbörze - Pécs vásártér

Immáron 3. alkalommal veszünk részt a Pécsi Veteránjármű Egyesület rendezvényén. Vetrenos évnyitón idén is felvonulunk járműveinkkel, sőt alá gyújtunk a gulyáságyúnak is...

Nagynyárád - Makettkiállítás

Kirándulás Marton György meghívására. a Pontos program február 12-én olvasható.

Mecseki Láthatatlanok Nyomában - Ifjak túrája

A Botond Egyesület társrendezője a 4 fős középiskolás csapatoknak kiírt kalandos emléktúrának. A nevező csapatok részben átélhetik azokat az élményeket, amelyeket annak idején a partizántaktikát alkalmazó Mecseki Láthatatlanok is megtapasztaltak. Az egyesület a veterán katonai járművekkel szállítási feladatokat lát el, segédkezik az éjszakai szálláshely kialakításában az étkezés lebonyolításában. Vállalta a katonai jellegű ügyességi próbák levezetését. További információ: mecsekilathatatlanok.hu

III. Mecseki Láthatatlanok Nyomában - 2011.

2x50/56/28/14/7 történelmi emléktúra 1956 Cél: Azon mecseki helyszínek felkeresése, melyeket az '56-os - a történelemben Mecseki Láthatatlanok néven bevonult - szabadságharcosok érintettek.

V. Mecseki Történelmi Napok - 2011

Találkozhatsz különböző országok, és korok katonáival, és fegyvereivel a 20. századból. Láthatsz járműveket a II. világháborúból, a '60-70-es évekből, amikben még apáink, és nagyapáink edződtek. (Részletekért kattints a rendezvény címére)

Hősök Napja

Egyesületünk részt vett a bonyhádi Hősök Napja nevű rendezvényen. Több kor katonai hagyományőrzői találkoztak a felállított táborban, és bemutatóikkal szórakoztatták a nagyérdemű közönséget.

II. Világháborús járművek találkozója

Egyesületünk képviselte magát a II. Világháborús járművek találkozóján, Jakabszálláson

Mecseki Tavasz - IX. Veteránbörze

Egyesületünk első megjelenése, az évindító veteránjármű találkozón.